[...] z oliwek pytanie ile tej oliwy trzeba? 3 razy dziennie jest zeby jeść pierś z kurczaka pytanie jest w jaki sposób trzeba przyzadzic takiego kurczaka? smażyć ? jak tak to na czym na oleju? Osoby które sugerowały się tą dieta proszę o ewentualne uwagi, wyczytałem ze tunczyk raczej w sosie własnym a nie w oleju będzie lepszy bo i tak sie olej [...]
a co masz przeciwko samemu smażeniu? A olej kokosowy jak najbardziej jest ok do smażenia ;-) Sorry za mały offtop ale właśnie apropo smażenia ktoś napisał artykuł o tym na czym najlepiej smażyć, jakby ktoś to kojarzył to byłbym bardzo wdzięczny
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
W Kauflandzie jest patelnia Tefal za ok 70zł (chyba 28cm) Jest bardzo wyśmienita. Jest na wszystkie rodzaje kuchenek. Jest jest wersja Enjoy, ale nie wiem czym się różni od tej zwykłej. Wadą tych patelni jest to, że przyprawy się przypalają. Ostatecznie możesz smażyć na małej ilości Palmy.
Pytanko co do smażenia. Na czym najlepiej smażyć ? Czy te tłuszcze w sprayu są dobre? Bo praktycznie na każdym filmiku z jakimś kulturystą tylko tego używają. Czy to tylko dobre jest na krótkie smażenia np. placka na śniadanie czy mięso też można bez problemu na tym smażyć?
[...] z nietolerancją laktozy (cukier mlekowy), ponieważ podczas procesu klarowania masła - laktoza zostaje usunięta, - zawiera kwas masłowy, który jest głównym składnikiem odżywczym dla komórek nabłonka wyściełającego jelito grube (właściwie w naszej kuchni nie znajdziemy nic innego co mogłoby tak zregenerować ścianki jelita. Osoby, które walczą z [...]
Mam pytanie co do przyrządzania filetu z ryby. Na czym najlepiej smazyc? Oliwa z oliwek?? Jeśli już smażysz to na oleju. Unikaj smażenia. Ale jak musisz to na oleju + nie za długo + nie za dużo oleju tyle aby się filet nie przyklejał do patelni. Najlepiej grilować. Do piekarnika wrzuć.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pytanie dotyczące pierwszego posiłku, na czym smażyć tę jajecznicę? Drugie pytanko czy w drugim posiłku ser żołty może być? np. 60g (2 duże plasty) czy lepiej czymś to zastąpić, jeśli tak to czym?
Panowie na czym najlepiej smażyć pierś z kurczaka,jajka żeby było jak najzdrowiej? Wcześniej smażyłem na smalcu, ale teraz poczytałem że na oliwie z oliwek też jest dobra opcja. Czy tłuszcz ze smażenia traci dużo na składnikach odżywczych? Tak samo bilansując dietę powiedzmy że do patelni wleje 20ml oliwi, to tyle wliczać w diecie i tyle samo z [...]
[...] masy wsypuje wiórki, otręby, skruszony słodzik, kroplę aromatu, odrobinę masła. SFD/Images/2015/8/1/ea5d90d555b44ca28fe175a952f300b7.jpg 3. Na patelni rozpuszczam masło, po czym łyżką nakładam placki. Pamiętajcie żeby smażyć na małym ogniu! SFD/Images/2015/8/1/4af141f8e1334890bb0fa46d726ff72e.jpg 4. Jeśli chodzi o polewę, polecam jogurt [...]
dlaczego lepiej nie smazyc na oliwie z oliwek? na czym najlepiej sie smazy? Smalec/olej kokosowy/masło klarowane. Czytałem, że palenie papierosów pogarsza transport tlenu i środków odżywczych do komórek, co pogarsza budowanie masy, stąd pytanie, jak wygląda sytuacja, gdy palę 2 papierosy dziennie(ok 1 mg nikotyny/peta)? To też tak tragicznie [...]
1. Bułki Grahamki - dobre czy nie? ( nie lubię razowego ) 2. Patelnia do grilowania a patelnia zwykła - na czym lepiej smażyć ( wiem, że smażenie złe , ale co lepsze w ostateczności ) 3. W dni bez treningu mniejsza kaloryczność?
[...] , bo są tam śladowe ilości - tak jak już napisałeś. Jeśli chodzi o ważenie produktów to wiadomo , że ważymy przed obróbka termiczną. Ja chcę sobie ugotować makaron od razu na 3 porcję , czyli 330g. Ważę to przed i później po ugotowaniu i następnie dzielę przez 3 (bo mam 3 posiłki z makaronem)? Jeśli nie ma się PAMU to na czym najlepiej smażyć?
1. Bułki Grahamki - dobre czy nie? ( nie lubię razowego ) 2. Patelnia do grilowania a patelnia zwykła - na czym lepiej smażyć ( wiem, że smażenie złe , ale co lepsze w ostateczności ) 3. W dni bez treningu mniejsza kaloryczność? 1. Ok. 2. Najlepiej teflonowa. 3. W zaleznosci od diety. W wiekszosc przypadkow taka sama.
[...] zostawić różnicę 400 kcal między zapotrzebowaniem a tym co zjadamy? Wiadomo waga wzrosła i nic nie idzie , mamy już z 3100 kcal zapotrzebowanie to jemy 3500 , itd. Aha i jeszcze na czym smażyć np : mięso. Bo słyszałem że oliwę tylko na zimno. I czy jak się smaży to mięso traci dużo wartości? Zmieniony przez - siuvax w dniu 2012-11-24 21:34:25
Na czym smażyć jajecznice, omlety, itp? Bo jaja na twardo już mi się znudziły. Jak już smażyłem to zawsze na maśle, ale gdzieś mi sie obiło o uszy, że to nie najlepszy pomysł. Mam do dyspozycji patelnie teflonową. Jestem na redukcji.
Nie wiem w czym widzisz problem-jaka też się gotuje:) Sugeruję tylko żebyś wywalił z diety zbędne składniki które nic pozytywnego nie wnoszę-olej roślinny do smażenia. Możesz na nim smażyć bo za pewne jest lepszy do smażenia niż oliwa extra virgin ale jeżeli podlewa to cos nie halo :// Lepsza opcją do smażenia jest odrobina smalcu:)
Kondycyjnie jesteś cienki bo ćwiczysz od miesiąca i niema tu się niczym tłumaczyć czy zwalać, sęk w tym że zauważyłeś to że jesteś słaby i chcesz to zmienić i to się liczy że dobrą drogę obrałeś;) P.s. W jaki sposób robisz kurczaka? Gotujesz, smażysz, pieczesz? Jakby faftaq mógł odpowiedzieć na jedno pytanie: Jak najlepiej zrobić kurczaka? [...]